Kreatörer

Kreatörer

Krets är inte bara en butik, vi är även ett samarbete mellan en mängs olika kreatörer från olika områden. Nedan kan du läsa lite mer om de som är inblandade.

 

Aduofua Studio

I släkten har hantverket har gått i arv i olika former och trots att jag inte haft kontakt med mina släktingar känns hantverkets gemensamma länk påtaglig. En stor del av min inspiration är hämtad från Ghanas kultur, där skapandet blir ett sätt att närma mig mitt arv. Jag arbetar främst med bruksgods men också skulpturalt. Jag är utbildad på Mullsjö folkhögskola och Capellagården.

Saga Sandström

Jag går utbildningen keramik och glas på Konstfack. Glaset är en nyfunnen kärlek som jag lekandes skapar organiska bruksformer med. Jag har ägnat mig åt konst och konsthantverk så länge jag kan minnas och klarar mig inte utan skapandet. Det är mitt allra viktigaste uttryckssätt och hetaste passion.

Karin Efraim

konstnär/beteendevetare

Bosatt och verksam i Höga kusten men har tidigare bott i Stockholm. Hon illustrerar till största delen men målar även i akryl. Illustrationerna och målningarna består till största delen av djur och insekter med vissa urbana inslag.

Emelie Gårdeler Design

Emelie Gårdeler är illustratör och grafisk formgivare baserad i Midsommarkransen, Stockholm. Hon har många års erfarenhet av bl.a redaktionell illustration och tre illustrerade barnböcker. Med utmärkelser som Outstanding books, New Swedish books och nominering till Kolla illustration. Hennes produkter är en fortsättning på märket Imiform men nu under hennes eget namn Emelie Gårdeler Design. Med motiv och mönster i dov färgskala för både barn och vuxna.

Agnes Nissen

Formgivare/konstnär

Agnes Nissen är formgivare och konstnär, utbildad i Textil Design på Konstfack i Stockholm. Med textila material, trä och silver korsar hon traditionella metoder med egenutvecklade tekniker och vidareutvecklar befintliga tillvägagångssätt.  Hennes textila smycken är en form av handgjord tredimensionellt broderi med fragment från dekonstruerade plagg som avlagda jeans och antika spetsar. Med en blandning av broderi, stickning, virkning och handsömnad kretsar produktionen kring det handgjorda och en fascination för skräpmaterial, samt vårt starka behov av ornamentik.

Veronika Lagunadisko

Konstnär, illustratör, grafisk designer

Mitt huvudsakliga uttryckssätt är teckning, men jag jobbar även experimentellt och blandar olika tekniker. Jag drivs av att skapa alternativa, surrealistiska världar, som fragment av en berättelse, där det finns en koppling och ett behov av att reflektera över saker som vi iakttar i vår värld Jag har studerat Grafisk Design och Kommunikation vid Linköpings universitet och Art Direction på Berghs School of Communication och medlem i Illustratörcentrum. Jag hoppas att du fångas av min konst. Kika gärna in på lagunadisko.com om du vill se mer.

Lija Silins

“Jag jobbar intuitivt och försöker släppa kontrollen över resultatet, det kroppsliga minnet får uttrycka sig. Under processen gång använder jag mig
av varierade metoder som uppmuntrar olika sorters rörelse. Rörelserna lämnar spår och berättar en sak för mig, säger kanske något annat till dig. Serien *Jag gör mig till förlorare, skam den som ger sig* utgörs av signerade originalmålningar i bläck. Ramarna är alla unika och betsade för
hand. Lija Silins är bland annat utbildad vid Konstfack i Stockholm och Wroclaw Academy of art i Polen.

Bella Angora Jewelry

Mitt namn Är Bella och jag är guld och silversmed. Jag tillverkar alla mina smycken för hand med mycket kärlek i min ateljé i Stockholm. Inspiration hittar jag oftast hos urkulturer från jordens alla hörn. Jag använder mig av etiska ädelstenar samt nickelfritt och återvunnet silver och guld. Med respekt för vår jord vill jag jobba på ett så hållbart sätt som möjligt för att ge dig ett tidlöst, unikt och vackert smycke du kan bära med dig hela livet.

Styx förlag

Styx förlag är en ideell förening med bas i Stockholm sedan 2005, och ett progressivt samarbete mellan nutida konstnärer, filosofer, författare, poeter, musiker, forskare, aktivister och filmmakare. Styx producerar tillika experimenterar med tankar som förenar ord, bild, ljud och handling. Styx publicerar böcker, arrangerar offentliga framföranden och arbetar i samhällets mest väsentliga slam, dess grundläggande bottenslam

HAHA studio

Laughter is instinctive, it can be understood by all of us, regardless of the language we speak. HAHA studio is the Stockholm based design practice founded by Arash Eskafi and Yujin Chiang in 2015. Hailing from different cultures – Scandinavia and East Asia – the studio is in constant search of what can be understood by all of us, like laughter.  Haha relies on fundamental shapes, choice materials and universal truths to design their iconic work. To create objects that all of us have an instinctive response to, HAHA works hand in hand with craftspeople in Sweden and Taiwan. The practice designs lighting fixtures, accessories, limited editions, and undertakes regular collaborations in interior architecture.

Tuva Widén

Smyckesdesigner/konstnär

Tuva Widén är konstnär, utbildad på Konstfack i Stockholm och har en examen från konsthögskolan i Bergen, Norge. Tuva arbetar i gränslandet mellan det naturliga och det artificiella. Hon undersöker villkoren för naturens motståndskraft och styrkan i det tillbakadragna. Tuva gör unika, handgjorda smycken i PVC och metall, inspirerade av kroppens inre former och transparens.

Stina Barbrosdotter

NO FACTORY Art by S.Barbrosdotter.

No Factory är ett kollektivistiskt drivet företag med huvudkvarter i Solberga i Stockholm. Det drivs av tre vänner som bor, lever och skapar tillsammans. Stina Barbrosdotter, Patrik Olander och Sakarias Olsson skapar konst som ska användas men som också bjuder in till samhällsreflektion. Stinas konst hämtar inspiration från allt hon ser runt omkring sig. Alltifrån musik och andra konstnärer till livet självt. Stina målar numera mycket på återvunnet material såsom kannor, koppar och krukor. Hon använder blandteknik och resultatet blir ofta färgstarkt och intensivt. Patrik står för efterredigering och överföring till screenoriginal. Tryckprocessen är ett hantverk i sig och alla steg är helt för hand. Namnet på företaget kommer från en låt med bandet Monster och anspelar på att företaget inte är en fabrik i klassisk mening.

Jetty

I am a Stockholm based Dutch artist, I enjoy having a broad variety or artistic skills and output. Originally, I focused on commercial prints, but throughout the past 10 years I have integrated my passions into my work. The animal as subject is a reoccurring feature in my work, belying my anti speciesism stance. My illustration style ranges from bright, colourful expressions that appeal to children and those filled with whimsy, to a darker, more obscure style. I enjoy and strive to create illustrations that can bring up a reaction, whether that is joy or discomfort, or perhaps a combination of the two.